KAVITACIJA       

                               Cena tretmana sa limfnom drenazom 2500 din.

 

 

Kavitacija-najmoćniji mehanizam današnjice pomoću kojeg se uništavaju masne ćelije. To je najnovija metoda čija tehnologija omogućava neinvzivan i bezbolan tretman koji je ciljano usmeren na one delove tela gde se nekupljaju tvrdokorne masnoće kojih se ne možemo osloboditi ni vežbama, ni dijetama, a to su najčešće: stomak, kukovi, butine, zadnjica, unutrašnji deo kolena, nadlaktica... Metoda kavitacije koristi ultrazvučne talase odredjene frekvencije. Usmerena energija talasa deluje isključivo na masne ćelije, gde dolazi do pucanja membrane i izlivanja masnoće u medjućelijski prostor. Masnoće se pod dejstvom enzima razgradjuje na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krvotok, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju i izbacuju iz organizma. Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Za još bolje rezultate idealno bi bilo kombinovati sa elektrostimulacijom, anticelulit masažom, limfnom drenažom-vakuum aparat, radiotalasima i drugim tretmanima tela. Preporučena je serija od 6 tretmana jednom nedeljno. Nakon pauze od meces dana serija se moze ponoviti. Kontraindikacije: trudnoća, dojenje, maligna oboljenja, povišen holesterol, metali u telu, otvorene rane, krvarenja, bolesti bubrega i jetre.

Ultrazvučna kavitacija masnih ćelija je metoda parcijalnog uklanjanja i ultrazvukom. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela.

Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Kavitacija je pojam poznat u mehanici, a zasnovan je na fenomenu brze promene agregatnih stanja fluida. Naziv kavitacija potiče od latinskog cavitas ili šupljina. Pod pojmom akustične kavitacije podrazumeva se formiranje, rast i kolaps mehurića pare nastalih kao posledica interakcije elektromagnetnih talasa sa neelastičnim medijumom kroz koji prolazi.

Da bismo najjednostavnije objasnili princip kavitacije, potsetićemo se da isparavanje tečnosti zavisi od pritiska.

Što je pritisak iznad tečnosti niži, tečnosti će ključati na nižoj temperaturi, i obrnuto.

Smanjenje pritiska se može izazvati ultrazvučnim talasima. Snižavanje pritiska dovodi do ključanja (isparavanja) tečnosti (vode) i stvaranja mehurića pare. Ako je intenzitet ultrazvučnih talasa dovoljno visok, mehurići će povećavati zapreminu i kada dosegnu rezonantnu veličinu apsorbovaće energiju ultrazvučnog polja i eksplodirati. Ovo dovodi do stvaranja udarnog talasa koji se širi medijumom i može da ošteti čvrstu površinu na koju naiđe.

S obzirom da dve trećine ljudskog tela čini voda, kada se ovaj fenomen dogodi u blizini ćelijske membrane masne ćelije postoji velika verovatnoća da dođe do njenog pucanja ili oštećenja. Da li će se opisani proces desiti zavisi od količine masnog tkiva, stanja masnih ćelija i količine intersticijalne (međućelijske) tečnosti. Oštećene ćelijske membrane masnih ćelija lakše će pući u narednom tretmanu ako razmak između tretmana nije predugačak. 

Kavitacija se javlja pri vrlo niskim frekvencijama i njen učinak opada sa povišenjem frekvencije. Zbog toga sonde za kavitaciju rade na niskofrekventnom ultrazvuku. Ultrazvuk je zvuk čija je frekvenca iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uho, a koja iznosi 20 kHz i više.U medicini se koristi ultrazvuk jačine od 2 do 18 MHz-a. Eksperimenti kao i kliničko iskustvo nisu dokazali da ultrazvuk pri optimalnom korišćenju izaziva oštećenja tkiva. Komitet Svetske Zdravstvene Organizacije je na osnovu dugogodišnjih ispitivanja i istraživanja dozvolio primenu ultrazvuka u medicinske svrhe. Ova metoda je bezbedna i može se upotrebljavati u pravilnim dijagnostičkim i terapijskim indikacijama. Štetno dejstvo ultrazvuka koji se na ovaj način upotrebljava nije dokazano.To važi i za metode ultrazvučne kavitacije u kojima se koristi niskofrekventni ultrazvuk. Sonda aparata za kavitaciju emituje talase na frekvenci od 28 - 32 kHz, što znači da je energija ovog elektromagnetnog zračenja značajno manja čak i od energije medicinskog ultrazvuka.

Tokom prolaska ultrazvučnih talasa kroz tkiva njihova se energija delom pretvara u toplotnu energiju. Razvijanje toplote je najjače kod tkiva sa visokim koeficijentom apsorpcije kao što su kosti, a nizak je kod tečnosti kao što je npr. plodova voda. Zbog toga se, predostrožnosti radi, pri metodi ultrazvučne kavitacije izbegava direktno usmeravanje sonde ka kostima i zglobovima.

Povišenje temperature zavisi od intenziteta (snaga po jedinici površine) ultrazvuka i vremena izloženosti tkiva ultrazvučnom zračenju. Što je intenzitet manji manja je i količina prenesene toplotne energije, pa se u ovoj metodi koristi niskofrekventni ultrazvuk niskog intenziteta, sličan onom koji se koristi u fizikalnoj medicini (od 0,5 do 3 W/cm2). Iz istih razloga vreme izloženosti se preventivno ograničava na maksimalno 50 minuta tokom jednog tretmana.

Pri metodi ultrazvučne kavitacije, ultrazvučni talasi prodiru do tačno određene dubine tkiva i deluju samo na masne ćelije u toj regiji, što osigurava selektivnost metode. Dubina prodiranja je dovoljno mala, pa su unutrašnji organi zaštićeni.  

Masnoća iz masnih ćelija se u obliku triglicerida izliva u međućelijski prostor gde se pod uticajem enzima razgrađuje (lipoliza) do glicerola i viših masnih kiselina. Oslobođeni glicerol koji je rastvorljiv u vodi preko limfnog sistema ulazi u metabolitičke procese za dobijanje energije, a nerastvorne više masne kiseline putuju u jetru, gde se razgrađuju kao svaka druga masna kiselina uneta hranom. Količina oslobođenih triglicerida je mala, pa ne dolazi po značajnog podizanja nivoa triglicerida u krvi.

Pošto organizmu treba vremena da hidrolizuje otpuštene trigliceride i da izbaci sve produkte raspada masnih ćelija, kao i da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana je minimum 5-7 dana. Trajanje tretmana je maksimalno 50 minuta, što je dozvoljena gornja granica izloženosti ultrazvuku ove frekvencije i intenziteta.

Iako je metoda neinvazivna i bezbolna organizam je u stresu, jer treba da preradi i izbaci produkte raspada masnih ćelija, pa je dozvoljeno ukupno 6 ponavljanja tretmana u jednom ciklusu, nakon čega se pravi pauza od 1 meseca.

Kombinovanje kavitacije s vakuumom nudi brojne prednosti. Vakuum stvara kožni nabor koji se utisne u aplikator što znatno povećava selektivnost i efikasnost terapije. Ultrazvuk deluje samo u kožnom naboru, a pritisak na tkivo je nadgledan i konstantan. Takođe, kombinacija kavitacije ili vakuumske kavitacije sa limfnom drenažom je jedan od preduslova za efikasan učinak.Ovom metodom uspešno se tretiraju regije kao što su stomak, zadnjica, bedra, bokovi, unutrašnje strane kolena, nadlaktice i slično.

Usled razvijanja toplote pri ovoj metodi, ali i zbog efekta trenja dolazi do blagog zagrevanja kože na mestu dodira sa sondom aparata, pa je za vreme postupka kavitacije moguće osetiti blago peckanje i toplotu na tretiranom delu tela. Neposredno nakon tretmana moguća je pojava blagog crvenila koje prolazi u roku od 2-72 sata.

Takođe, čuje se i specifičan zvuk – tiho “zujanje” koji se u najvećoj meri čuje kroz telo. Zvuk se čuje zbog korišćenja niskofrekventnog ultrazvuka koji ima frkvencu jako blisku granici čujnosti ljudskog uha. 

RadiotalasE  za telo

                                                 Cena tretmana 3000 din.

Najefikasniji ne-hirurški postupak podmladjivanja tela. Za održavanje mladalačkog izgleda kože neophodno je prisustvo kolagena i elastina, čije se stvaranje smanjuje već nakon 25-te godine starosti, koža počinje da se opušta i stvaraju se  Rtl-energija prodire u duboke slojeve kože, zagreva vlakna kolagena i elastina i stimuliše njihovu produkciju. Dolazi do kontrakcije kolagena i remodeliranje kolagene mreže čime se značajno smanjuju postojeće bore. Koža lica, vrata i dekoltea je zategnutija, revitalizovana, dublje bore postaju pliće, sitnije potpuno nestaju. Da bismo dobili dugoročne i željene rezultate potrebno je raditi 3-5 tretmana sa razmakom od 7 do 15 dana, kako bi se akumulirala sinteza kolagena i elastina neophodna za uspešan tretman. Nakon toga tretman održavanja sprovodi se na svaka 2 meseca tokom cele godine. Kontraindikacije: trudnoća, pace-maker, metalni inplanti, karcinom, epilepsija, otvorene rane, bolesti koze.

Sta treba znati o radiotalasima za tela

Uredjaj za radiotalasni lifting radi na principu koriscenja radio frekventnog zracenja. U medicini se terapija radio frekventnim zracenjem (RF) koristi vise od 50 godina. Upotreba RF-a u estetskoj dermatologiji je aktuelna poslednjih 25 godina. RF talasi se koristi za zagrevanje tkiva u telu tako sto se tkiva, celije i telesne tecnosti ponasaju kao otpornici. Ovako oslobodjena toplota koja se putem RF-a plasira na zeljena mesta, koja su drugim metodama nedostupna, ima brojne blagotvorne efekte.

RF tehnologija je prosla kroz vise faza razvoja da bi dostigla sadasnji nivo i kvalitet koriscenja. Razvoj ove tehnologije je tezio prema postizanju ciljeva povecanja dubine penetracije, smanjenju nezeljenih efekata tretmana i postizanju vidljivih efekata koriscenjem manjih snage. Danasnja RF tehnologija omogucava istovremeno delovanje na duboka i povrsinska tkiva, skoro da je bezbolna dok se efekti tremana ocitavaju neposredno posle tretmana. Osim vidljivih efekata na smanjenje obima tretiranih regija tela i uklanjanje celulita, RF-om se vrlo uspesno resavaju i neki drugi estetski, ali nepatoloski, problemi na kozi. Na primer, RF tretmanom se znatno smanjuju bore na licu i oko ociju, podizu obrve, zateze opustena koza lica i vrata, smanjuje podbradak, smanjuju i suzavaju pore kao i mascenje lica, tretiraju akne, podize i ucvrscuje zadnjica, ublazavaju strije. Smanjivanje bora na licu i oko ociju RF tretmanima znatno se ublazavaju nazolabijalne bore, bore na celu i oko ociju, koje se bukvalno peglaju. RF podstice obnavljanje starog i proizvodnju novog kolagena, sto znatno poboljsava izgled i strukturu koze. Koza dobija na tonusu, jedrija je, cvrsca i napetija, pa joj se vraca normalna, ruzicasta boja. Spustene obrve se podizu za samo nekoliko tretmana, oci postaju otvorenije, drenira se visak tecnosti koji se nakuplja zbog nepravilna protoka limfe, pa se smanjuju i oteceni podocnjaci. Mlohava i opustena koza moze nastati kao rezultat naglog rastezanja koze ili gubitka masnog tkiva zbog starenja. U oba slucaja dolazi do ostecenja vezivnog tkiva, a cesto i pucanja kolagenih i elastinskih vlakana. RF talasima moguce je takvu kozu znatno zategnuti i poboljsati joj tonus (napetost) zbog regeneracije kolagenih vlakana i vracanja tonusa.

Strije su najcesce posledicabrzog rastezanja koze pod utjecajem raznih faktora (trudnoca, pubertet, naglo debljanje, kortikosteroidna terapija...), a najvaznija je genetska predispozicija koja diktira kvalitet kolagenih vlakana. Ostecenje i kidanje vlakana dovodi do formiranja dubljih ili plicih paralelnih "kanalica" na kozi ljubicaste do bele boje. U tretiranju strija bolje rezultate uvek daj tretman onih promena koje su jos uvek pigmentisane i przete mnostvom krvnih sudova. RF-om se regense kolagen, smanjuje dubina i sirina strija i uglavnom se uspeva zadrzavanje pigmenta. Koza se na tim mestima zateze, pa su strije manje vidljive. RF lifting se koristi i za tretman i podbradka. Dubinskim zagrevanjem masnog tkiva i eliminacijom masnih celija RF talasi znatno smanjuju podbradak, a zbog regeneracije kolagena taj deo koze se zateze, pa se i sam podbradak vidno smanjuje. Na ovaj nacin RF deluje i na posizanje zadnjice. Regeneracijom kolagena RF talasi jacaju i osnazuju vezivno tkivo koze, a zagrevanjem masnog tkiva dolazi do "otapanja" viska masnoca u celijama, sto dovodi do znatnog podizanja zadnjice. Tretman RF talasima se smanjuje aktivnost lojnih zlezdi. Samim tim se utice na smanjenje zapaljenjskih ptocesa koji su prisutni kozi osoba sklonim aknama. Efekti su narocito izrazeni kod hormosnki uslovljenih akni, a kod oziljaka dovode do vidnih poboljsanja. Tretmani RF-om se sprovodi na celoj regij zahvacenoj promenama, a vreme jednog tretmana zavisi od povrsine. U proseku tretman traje od 20 do 45 minuta. Rade se jednom nedeljno (na istom podrucju), a potrebno je sest tretmana za isto podrucje. Za odrzavanje efekata se preporucuje jedan do dva tretmana svakih sest meseci.

Vreme trajanja rezultata zavisi od starosti pacijenta, kvaliteta koze i razvijenosti promena. Rezultati su brzo uocljivi, a najbolji ucinak postize se unutar sest meseci. Sa sigurnoscu se moze reci da osobe koje se pridrzavaju uputstava o ishrani, fizickoj aktivnosti i higijeni koze imaju dugorocno zadovoljavajuce rezultate.

Bipolarna radio frekvencija ovog uredjaja zagreva vlakna kolagena u slojevima dermisa i hipodemisa. Dolazi do kontrakcije vlakana kolagena sto dovodi do vidljivih rezultata u kratkom vremenskom periodu. Nakon tretmana, stimulisane celije fibroblasta ubrzano proizvode nova vlakna kolagena u kozi lica cime se regenerise koza i postize dugotrajan efekat. Prilikom tretiranja lica potrebno je obratiti paznju na priordne nabore i pratiti tokove tih linija. 

Radiotalasni lifting je najefikasniji nehirurški tretman za podmladjivanje lica i tela. Služi za uklanjanje bora i zatezanje opuštene kože, a postupak je jednostavan, bezbolan, potpuno bezbedan i ne zahteva nijednu formu anestezije.

Na koje strukture u koži deluju radiotalasi?

Za odrzavanje mladalačkog izgleda presudno je prisutvo kolagena i elastina u koži, čije se stvaranje smanjuje već od 25. godine. Koža počinje da se opušta i stvaraju se prve bore. Raditalasi svojim toplotnim efektom izazivaju sintezu novog kolagena i elastina, dok ispravljene spirale već prisutnog kolagena kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja kože, a efekat liftinga vidi se odmah nakon prvog tretmana. Sa sledećim intervencijama efekat zatezanja se povećava.

Kako se izvodi Radiotalasni lifting?

Postupak je bezbedan,bezbolan i ne zahteva nijednu formu anestezije. Aplicira se gel preko tretirane regije i malom sondom se vodi po površini lica uzrokujući toplotu. Procedura traje 40 minuta ili više zavisno od površine koja se tretira. Ne daje nikakva neželjena dejstva niti zahteva posebno mirovanje nakon tretmana tako da se možete slobodno i komforno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kome je namenjen Raditalasni lifting?

Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiruršku intervenciju. Obavlja se preventivno od 25. godine zbog sprečavanja prevremenog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje vec vidljivih bora i zatezanje opuštene kože.Ovaj tretman je pogodan za lice i telo, bore i linije oko očiju, spuštene kapke, kesice oko očiju, bore na čelu i licu, kesaste obraze, nazolabijalne bore,duplu bradu i bore vrata. Tretira se opuštena koža dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i kolena.

Koje su kontraindikacije?

Kontraindikacije su:maligni procesi u organizmu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo srčanog pejsmejkera, prisustvo metalnih implanta,poremećaj koagulacije hepatitis infekcije,trudnoća i dojenje.

Koliko je tretmana potrebno?

Dugotrajni rezultati u redukciji bora i zatezanju kože postižu se serijom od 3-4 tretmana u zavisnosti od stepena izraženih bora u vremenskom razmaku od deset dana do 2 nedelje,zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina.Za održavanje postignutog efekta preporučuje se jedan tretman na 2 meseca. Cilj ovog tretmana je da očuva i produži mladalački izgled, a ujedno je i pravi put do postizanja dobrog izgleda, unutrašnje ravnoteže i porasta samopuzdanja.

Redukcija celulita

Iskustvo je pokazalo da radiofrekventni tretmani mogu redukovati celulit kod zena. Mehanizam dejstva radiofrekventih talasa u slucaju redukcije celulita nije u potpunosti objasnjen, ali se smatra da RF energija remodelira kolagena vlakna izmedju celija masnog tkiva i na taj nacin dovodi do smanjenja celulita. U stvari, celije masnog tkiva, kao i sve ostale celije, se nalaze u odredjenom matriksu koji se jos i naziva celijska potka. Narusavanje arhitekture tog celijskog matriksa dovodi to pojave cleulita: RF energija upravo deluje na tom nivou, delimicno popravljajuci arhitekturu narusenog celijskog matriksa.

Ne preporucuje se tretman osobama koje:

 

 • imaju pacemaker ili interni defibrilator
 • boluju od malignih oboljenja koze
 • imaju neku vrstu infekcije na podrucju koje zele da tretiraju
 • boluju od psorijazu
 • boluju od prenosivih bolesti (herpes i sl.)
 • imaju narusen imuni sistem (malignitet, AIDS)
 • imaju sklonost ka keloidnim oziljcima
 • su trudne ili doje
 • poseduje metalne implatne u tretiranoj zoni
 • imaju bolest koja sprecava koagulaciju krvi
 • su duze vreme izlozene upotrebi kortikosteroida

ZA METODU ULTRAZVUCNOG LIFTINGA NE POSTOJE KONTRAINDIKACIJE

NORADRENALIN TRETMAN

                                            Cena tretmana 2200 din.

 

Najnovija metoda terapije ultrazvukom na frekvenciji od 517 kHz sa stabilnom metodom (glave ultrazvuka se ne pokreću već stoje u određenim tačkama). Pokazalo se da ova frekvencija ultrazvuka i stabilna metoda deluju stimulativno na nervne završetke impatikusa, koji uslovljava lučenje NORADRENALINA odnosno hormona koji ima ključnu ulogu u procesu lipolize. Jedna se zona tela tretira 10 minuta.

Nakon ultrazvučne terapije obavezna je fizička aktivnost ili ručna masaža od tridesetak minuta da bi telo oslobodili od slobodnih masnih kiselina.

SONOLIFT - nehirurško, ultrazvučno zatezanje kože lica, vrata i dekoltea 

 Cena tretmana 3500 din.

 

 

 

Sono lift predstavlja nehiruško, ultrazvucno, zatezanje i učvršćivanje kože lica, vrata i dekoltea sa rezultatima približnim rezultatu koji se dobija hiruškom intervencijom, a bez narušavanja integriteta kože, bez uvodjenja u anesteziju i bez vremena oporavka!

Kolagen je ključna gradivna jedinica svake kože i kada se nakon 30-te primete prve linije i bore na koži, gubitak elastičnosti i pad tonusa, izraženiji podočnjaci, to je siguran znak da je koža počela da gubi kolagen i da treba taj gubitak nadoknaditi,  proces zaustaviti i  “vratiti sat” unazad!

O kakvoj se tehnologiji radi?

Reč je o tehnologiji fokusiranog ultrazvučnog talasa, koji u koži stvara mikrokoagulacije na SMAS strukturi ( što je isto ono što hirurg popravlja na hiruškom face lifting-u), te tako zateže kožu istovremeno stimulišući proizvodnju novog kolagena, što kožu dodatno učvršćuje.

 

Ova tehnologija omogućava efikasno i sigurno ucvrsicivanje i zatezanje kože bez narusavanja prirodne fizionomije!

Prednosti Sono lift tehnologije:

 •  Potpuno bez narušavanja integriteta kože,
 • Bez vremena oporavka – moguće je šminkanje 15 minuta nakon tretmana,
 • Tretman ne traje predugo-za celo lice, potrebno je samo 60-90 minuta,
 • Rezultat dugo traje-čak i do 2 godine,
 • Potrebno je uraditi samo jedan tretman,
 • Mogu se tretirati sigurno i uspešno podbradak, vrat i dekolte,
 • Bez potrebe za korišćenjem anestezije,
 • Bez nezeljenih efekata!

 Kome je Sono lift namenjen?

Tretman je namenjen svima koji žele da izgledaju mladje, a na čijem se licu zapažaju proširene pore, prve linije i plitke bore ili pak duboke bore i vidan pad tonusa kože! U zavisnosti od problema koji se resava, tretman se moze prilagodjavati svakom po na osob!

Kada se vide rezultati Sono lift tretmana?

Prvi rezultat se uočava neposredno nakon tretmana! Na dalje u prve 2 nedelje, uočava se poboljšanje oko 20%, nakon mesec dana vidi se poboljšanje od oko 50%, rezultat je sve bolji i vidljiviji i konačno tri meseca nakon tretmana dobija se  krajnji rezultat! Rezultate pratimo upredjujući fotografije pre/posle, neposredno nakon  tretmana i 3 meseca nakon tretmana!

Ko ne može biti kandidat za Sonolift tretman?

 •  Osobe sa srčanim pacemaker-om ili sličnim elektronskim pomagalima implantiranim u telo!
 • Trudnice!
 • Osobe sa tzv.”zlatnim nitima” u koži!
 • Osobe sa hijaluronskim filerima-dok se filer u potpunosti ne resorbuje!
 • Osobe sa trajnim filerima,
 • Osobe koje su bile podvrgnute tretmanu sa mezonitima (tretman se moze uraditi 3 godine nakon mezoniti)!
 • Koža na kojoj postoje iritacije, dok te iritacije traju! Tretman se izvodi na intaktnoj koži!
 • Koža sa svežim ožiljcima od ranijih hiruških zahvata!
 • Osobe sa malignitetima!

 REZULTATI!

 • Podizanje obrva!
 • Ublažavanje bora na celu!
 • Popravljanje i učvršćivanje podočnjaka!
 • Podizanje obraza!
 • Ublažavanje nazolabialnih bora!
 • Zatezanje i učvršćivanje vrata!
 • Najbolje rešenje za podbradak!
 • Zatezanje i učvršćivanje dekoltea!

ELEKTRO STIMULACIJA MIsica - ELEKTROLIPOLIZA

 

ELEKTROLIPOLIZA je elektro-terapijski tretman, visokosofisticiranim aparatom, niskofrekfentnih struja.

Kako funkcioniše tretman?

 aktivnost se podstiče postavljanjem elektroda na problematične, ciljane delove tela, na lokalizovano masno tkivo i celulit. Ako se telo prethodno, ili nakon tretmana elektrolipolize tretira određenim preparatom za drenažu, ili se nanese anticelulit krema, efekat se ubrzava.

Elektrostimulacija mišića ili elektrolipoliza je pre svega namenjena osobama , koje zbog svojih poslovnih i privatnih obaveza ne stižu  da se bave fizič kom aktivnošću i osobama koje ubrzano mršave, ali je naravno odlič no rešenje za sve koji žele da za kratko vreme  postignu  efekat  zategnutih  mišića  i smanje  celulit.

Elektostimulacija je postupak kojim se putem specijalnog aparata i usmerene struje niske frekvencije podiže tonus mišića. Pored poboljšanja mišićnog tonusa, poboljšava se i cirkulacija, vrši bolja drenaža tkiva i ubrzano sagorevaju masti! Svi pomenuti efekti ovog tretmana dovode do smanjenja obima i poboljšanja tonusa kože!

Elektrostimulacija mišića će Vam pomoći da:

Razgradite masno tkivo i celulit

Povećate tonus mišića (mišići će biti zategnuti kao posle vežbi)

Na brzinu zategnete telo i mišiće koje biste vežbama dugo vremenski zatezali

Potstaknete perifernu mikrocirkulaciju

Uklonite celulit i efekat pomorandžine kore

Cena tretmana 1500 din.

MASAza ULTRAZVUKOM

 

Masaža ultrazvukom je oblik terapije dubokom toplinom koju stvaraju zvučni talasi. Kada se primenjuje na mekim tkivima i zglobovima, zvučni talasi deluju kao mikro-masaža koja pomaže da se smanji oticanje, bol, ukočenost i grčevi, a povećava se protok krvi.

UZ je zvuk određene talasne dužine, nečujan za ljudsko uho. Aplikacijom ultrazvučnih talasa  izaziva se vibriranje, pomeranje telesnog tkiva u dubokim slojevima, ispod sonde aparata.

 Cena tretmana 1800 din.

Ultrazvučna masaža leđa

Cena tretmana 800 din.

 Sedeći način života, sa malo ili nimalo kretanja, uz nepravilno držanje, neminovno dovodi do bolova u leđima. Ultrazvučna masaža je jedan od načina da uspešno pomognemo sebi. Ultrazvuk spada u visokofrekventnu dubinsku mikro masažu tkiva. Zahvaljujući tretmanu, nestaće napetost u mišićima leđa, i u potpunosti će se eliminisati bol.

 Ultrazvučna masaža lica

Cena tretmana 800 din.

Kod ultrazvučne masaže lica imaćete osećaj na koži koji može da se okarakteriše kao blag i prijatan pritisak. Postiže se duboka mirkocirkulacija, jer se aplikacijom ultrazvučnih talasa izaziva vibriranje, odnosno pomeranje tkiva u dubljim slojevima, ispod sonde aparata. 

Nakon ultrazvučne masaže lica, delovaćete osveženo, podmlađeno, dubinske bore će biti manje vidljive, a one plitke se neće primećivati. 

 Ultrazvučna masaža vrata

Cena tretmana 800 din.

 Naš vrat je često napet, i to iz mnogo razloga. Jedan od njih je što spavamo na naudobnim ležajevima i jastucima, ali isto tako i izloženost stalnim promenama klimatskih faktora uzrokuje povremenu ili stalnu ukočenost vratnog dela kičme. 

Posledica svega toga je stalno prisutan bol kao i ograničenost pokreta. Takvi problemi stvaraju svakodnevnu neprijatnost, smanjuju vašu radnu efikasnost, ali isto tako i povećavaju rizik da dobijete neke druge ozbiljne zdravstvene probleme koji se tiču vrata. 

Uz pomoć ultrazvučne masaže vrata možete se uspešno rešiti napetosti i bola u ovom delu tela.

 Ultrazvučna celulit masaža

Cena tretmana 1600 din.

 Možda ne volite pomorandže samo iz razloga što celulit podseća na pomorandžinu koru? Mi vam savetujemo da ne očajavate, jer rešenje postoji i to u vidu ultrazvučne anticelulit masaže. 

To je vid dubinske masaže, uz pomoć ultrazvučnih talasa koji predstavljaju skoro neosetljive fine mikro vibracije. Oni deluju tako što razbijaju masno tkivo, kao i tvrde i okorele slojeve fibroznog celulita. 

Ultrazvukom se mogu tretirati sve celulitom ugrožene regije tela. Tretman traje od 20 do 30 minuta u zavisnosti od dela tela koji je ugrožen.

 Anticelulit masaža 

Cena tretmana 1400 din.

 Primena ultrazvučne masaže je nezamenjiva kad je celulit u pitanju. Sposobnost prodiranja ulrazvučnih talasa talasa bez pritiska na bolno mesto, duboko tretiranje patološkog tkiva sa površine kože, efekat mikromasaže, mogućnost ubacivanja leka (mezoterapija).

Razgradnja celulita je vrlo kompleksna tehnika, a ultrazvuk predstavlja veliku pomoć u pripremi celulitnog složenog tkiva (efekat mikromasaže) za pretstojeći tretman.

Tretman se radi tako što terapeut laganim pokretima pomera sonde ultrazvučnog aparata po površini kože kljienta (kritičnim zonama).Klijent oseća na koži blagi prijatan pritisak. Vidljiva je ponekad blaga hiperemija kože  kao efekat duboke mikrocirkulacije.

Radi se u seriji od najviše 10 UZ koji se raspoređuju u odnosu na problem ili način rešavanja problema. Ako se koristi u sklopu roll back tehnike, ultrazvuk se koristi uz tretman od dva do tri puta nedeljno. Kod drugih problema može se koristiti i svaki dan.

Ultrazvuk zahteva pravilno korišćenje u odnosu na sastav tkiva kroz koja prolazi. Nepravilna doza, duga aplikacija na patološko tkivo, tretiranje pogrešnog tkiva, može dovesti do loših, nedovoljnih efekata, čak i povreda.

 

Tretman ultrazvukom iskustvo

 Tretman ultrazvukom predstavlja veoma efikasnu metodu uklanjanja celulita i masnih naslaga. Ultrazvučni talasi se pored medicinskih sve češće koriste i u kozmetičke svrhe, posebno su dragoceni u tretiranju celulita i masnih naslaga.

Ultrazvuk se primenjuje na dva načina:

 • Metodom direktnog kontakta – pomoću  UZ sonde koje je u direktnom kontaktu sa kožom pacijenta
 • Subakvalnom metodom – deo tela je  zaronjen u vodu u kojoj se nalazi UZ sonda

 Prilikom prolaska kroz masno tkivo ultrazvučni talasi gube deo svoje energije koji se pretvara u toplotu time se temperatura u masnim ćelijama povećava i ubrzava se njihov metabolizam. Ovo dalje dovodi do lipolize razlaganja masnih ćelija u masne kiseline koje se delom troše za rad mišića a delom izbacuju iz tela prirodnim putem.

U isto vreme ultrazvučni talasi izazivaju naizmenično zatezanje i opuštanje tkiva te tako vrše veoma efikasnu dubinsku masažu tkiva.

 Ultrazvučna masaža pozitivno deluje:

 •  Kao analgetik (protiv bola)
 • Antiinflamatorno ( protiv zapaljenja)
 • Smanjuje spazam (“grč”) mišića    
 • Povećava lokalnu cirkulaciju, smanjenje otoka i depozita kalcijuma u sluznim kesama i drugim tkivima
 • Poboljšava ekstenzibilitet tj. rastegljivost ožiljnog tkiva jer ima dublji toplotni efekat na zglobne kapsule, ligamente i tetive (zato se koristi – kod kontraktura zglobova i kao uvod u vežbe istezanja, kao i kod ožiljaka).

 Tokom terapije dolazi do snabdevenosti ćelija kiseonikom i hranljivim materijama i efikasnije eliminacije štetnih materija iz organizma. Prilikom tretmana koristi se anticelulit gel i ulje sa ekstraktom bršljena i nevena a penetracija je uvećana do dubinskih slojeva zbog dejstva ultrazvuka.

Efekat dubokog prodiranja UZ kroz tkivo u salonu koristimo kod:

 • Degenerativnih promena (artroza, mijalgija,spondiloza)
 • Kod povreda, bolnih stanja
 • Ubacivanje leka ili nekog topijskog sredstva u terapijske svrhe (ultrasonoforeza), npr: upale mišića, fibroza, celulit, reumatski problemi.
 • Za mikromasažu i kao uvod u ručnu masažu (priprema tetiva)
 •  
 • Osobe koje imaju tromboflebitis u aktunoj fazi, imaju visoku telesnu temperature, imaju uznapredovala okluzivna arterijska oboljenja (III i IV stadijum), kao i pacijenti sa pacemarkerom ne bi trebali da koriste tretmane ultrazvučne masažere.

© Copyright estetikstar.com